ΒΡΑΔΥΚΑΥΣΤΑ ΡΟΥΧΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΒΡΑΔΥΚΑΥΣΤΑ ΡΟΥΧΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Ο πλήρης οδηγός σας για τα βραδύκαυστα ρούχα και προστατευτικά είδη ρουχισμού

Τα βραδύκαυστα ρούχα είναι ένα εξειδικευμένο μέσο ατομικής προστασίας, ικανό να μας κρατήσει ασφαλείς από συχνά εμφανιζόμενους και ιδιαίτερα σοβαρούς κινδύνους στο χώρο εργασίας.

Όλοι έχουμε παρατηρήσει τις ενδείξεις που φέρουν τα βραδύκαυστα ρούχα ή οι βραδύκαυστες φόρμες εργασίας, μέσα τα οποία συνήθως συναντάμε φορεμένα σε εργαζόμενους διυλιστηρίων, μεταφορείς υγρών καυσίμων και γενικότερα σε περιβάλλοντα όπου είναι αυξημένος ο κίνδυνος ανάφλεξης ή έκρηξης.

Γνωρίζουμε όμως πραγματικά τι συμβολίζουν οι ενδείξεις που βρίσκονται πάνω σε αυτά τα ρούχα και από τι μας προστατεύουν;

Το ύφασμα μετράει! Αναλύουμε τις ενδείξεις για τα βραδύκαυστα ρούχα

Τα σύμβολα είναι πολλά και ίσως δυσδιάκριτα, γι’ αυτό η εταιρεία Molossos σας παρέχει τον παρακάτω πλήρη και ταυτόχρονα σύντομο οδηγό κατανόησης ενδείξεων για τα προστατευτικά βραδύκαυστα ρούχα.

Για να μην παίζετε με τη φλόγα – EN ISO 11612

Υποδεικνύει ύφασμα σχεδιασμένο για να προστατεύει το σώμα του χρήστη -εκτός από τα χέρια- από τη θερμότητα και τις φλόγες.

Τα ρούχα με την παραπάνω ένδειξη είναι συνήθως κατασκευασμένα από εύκαμπτα υλικά για την προστασία έναντι πολλών διαφορετικών επικίνδυνων συνθηκών όπως:

  • Ακτινοβολούμενη θερμότητα
  • Διαβιβαζόμενη θερμότητα
  • Θερμότητα επαφής
  • Σταγόνες ή πιτσιλίσματα λιωμένου μετάλλου

Η εκρηκτική ατμόσφαιρα… προστατευμένη – EN 1149-5

Σήμα ρουχισμού ο οποίος διαθέτει ηλεκτροστατικές ιδιότητες. Το συγκεκριμένο είδος ρουχισμού, χρησιμοποιείται σε περιβάλλοντα όπου υπάρχει εκρηκτική ατμόσφαιρα και κίνδυνος έκρηξης, εκτρέποντας τα φορτία μέσω αγώγιμων ινών.

Οι κολλητοί του συγκολλητή – EN ISO 11611

Υφάσματα κατάλληλα για την προστασία του σώματος του χρήστη -συμπεριλαμβανομένης της κεφαλής και των ποδιών- έναντι διαδικασιών συγκόλλησης.

Τα ρούχα με τη συγκεκριμένη ένδειξη παρέχουν:

  • Άμυνα κατά των πιτσιλισμάτων λιωμένου μετάλλου
  • Ασφάλεια έναντι της σύντομης επαφής με φλόγα
  • Προστασία σε τυχόν άγγιγμα ηλεκτροφόρων αγωγών

Μακριά και προστατευμένοι από χημικά – EN 13034

Υφάσματα που καλύπτουν και προστατεύουν τον κορμό και τα άκρα από υγρά χημικά, σε μικρή ποσότητα και υπό τη μορφή σταγόνων ή πιτσιλίσματος.

Ένας άσος στη «φαρέτρα» σας – EN 61482

Ρούχα πιστοποιημένα, έτσι ώστε να προστατεύουν τον χρήστη από θερμικούς κινδύνους που σχετίζονται με τα ηλεκτρικά τόξα, προφυλάσσοντας από:

  • Φλόγες
  • Έντονη θερμότητα
  • Ακτινοβολία
  • Μεταλλικά θραύσματα

Παραγωγικότητα και ασφάλεια – EN 13688

Ρουχισμός εργασίας γενικών προδιαγραφών, ο οποίος προστατεύει αποτελεσματικότερα από την απλή ένδυση εργασίας από 100% βαμβακερά υφάσματα. Προφυλάσσει τον χρήστη που εκτελεί μεταλλουργικές εργασίες, όπως η συγκόλληση και η κοπή μετάλλων.

Η Molossos Προτείνει Βραδύκαυστα Ρούχα

Η εταιρεία Molossos παραμένει πάντα δίπλα στους χρήστες, καταγράφοντας τη γνώμη τους γύρω από τα είδη βραδύκαυστου ρουχισμού και σας προτείνει τα πιο ασφαλή και άνετα προϊόντα:

1. Ολόσωμη φόρμα TOTAL PRO της PAYPER

2. Παντελόνι DEFENDER REFLEX της PAYPER

3. Σακάκι PROTECTOR της PAYPER

Η Υγεία και Ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας, γι’ αυτό πάντα να θυμάστε ότι όλα τα Μέσα Ατομικής Προστασίας και τα βραδύκαυστα ρούχα είναι η τελευταία ασπίδα προστασίας

Επιστροφή στο blog